Gündem

HEM KAPALI OTOPARK HEM DÜĞÜN SALONU

HEM KAPALI OTOPARK HEM DÜĞÜN SALONU
25-05-2021 10:48

 

Tokat Belediyesi tarafından satın alınıp düzenlenerek halkın hizmetine sunulan Tokat Belediyesi Ercins Kapalı Otoparkının açılış töreni dün gerçekleşti. 200 araçlık kapalı otoparkın bünyesinde belediye tarafından ihtiyaç sahibi aileler için ücretsiz olarak tahsis edilecek bir de düğün salonu bulunuyor.

 

Uzun zamandır atıl şekilde duran otopark, belediye tarafından alınarak tadilattan geçirildi ve uygun fiyatlarla Tokatlıların kullanımına sunuldu. Otoparkın şehir içinde trafiğin çok yoğun olduğu ve park yeri bulmakta zorluk çekildiği Gaziosmanpaşa Bulvarı’nı biraz da olsa rahatlatacağı düşünülüyor.

200 araç kapasiteli kapalı otoparkın açılış töreninde Tokat Protokolü hazır bulundu. Açılış öncesinde otoparkın tadilat süreci ve fiyatlandırması ile ilgili bilgi veren Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “2007 yılı itibari ile yapılan ve bir takım engeller itibariyle işletilemeyen, 10 yıldan fazla zamandır atıl bir şekilde duran otoparkı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Otoparkımız Gaziosmanpaşa Bulvarı’na çok yakın bir mesafede yer alıyor. 200 adet aracın park edebileceği kapasiteye sahip olan otoparkımız bünyesinde bir de düğün salonu barındırıyor. Tokat trafiğini rahatlatmak adına Tokat Belediyesi olarak buranın sahibi olan Ercins ailesi ile bir araya gelerek şehre geri kazandırmak için talepte bulunduk. Sağ olsunlar onlar da talebimize olumlu yaklaştılar. Geçtiğimiz yılın onuncu ayı itibariyle buranın satın alınmasıyla ilgili önce belediye meclisimizde, akabinde belediye encümenimizde kamulaştırma işlemlerinin yapılmasıyla birlikte belediyemizin uhdesine geçti. Bir-iki ay boyunca bir takım tadilatlar yaptık ve otoparkımızı halkımızın kullanımına hazır hale getirdik. Bugün itibariyle de otoparkımızı açmış bulunuyoruz. 5 kattan oluşan otoparkımızda ikili halde toplamda on katta araç park edecek alanlar mevcut. Otopark ücretlerini oldukça makul tuttuk ve otoparkımızı belediyemizin şirketi işletecek. Aylık abonman fiyatını 125 TL olarak belirledik. Bir saate kadar 2 TL, 1 ila 3 saate kadar 3 TL, 3 ila 6 saate kadar 4 TL ve tüm gün fiyatı olarak da 7 TL olmak üzere fiyatlandırma yaptık. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONUNUN BİRİNCİSİ HAZIR

Daha önce ihtiyaç sahibi ailelerin düğünlerini gerçekleştireceği ücretsiz düğün salonu yapacaklarına dair verdikleri sözü anımsatan Başkan Eroğlu, “Bizim bir sözümüz vardı. Belli bir gelir durumu olan insanlarımızın kullanımına sunmak için iki tane ücretsiz düğün salonu yapacağımızı söylemiştik. Bir tanesi bugün açılışını yapacağımız Ercins Katlı Otopark bünyesinde bulunuyor. Bu yıl düğün sezonunun açılmasıyla beraber ücretsiz bir şekilde mekân, masa, sandalye ve personel olmak üzere çiftlerimizin hizmetine sunacağız.  Ayrıca yemekli düğün yapmak isteyen çiftlerimiz yemeklerini kendileri getirerek burada düğünlerini yapabilecek” şeklinde konuştu.

Başkan Eroğlu konuşmasının sonunda Ercins ailesine teşekkür etti.

OTOPARKLAR HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Tokat’ta çok güzel işler yapıldığını ve her geçen gün Tokat’ın önünü biraz daha açıldığını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, otoparkın hizmete sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Şehrin gelişmesiyle birlikte alanlar da daralıyor. Otoparklar hayatı kolaylaştırıyor. Bu yüzden ben çok anlamlı ve önemli buluyorum. Şehrimize yapılan güzel hizmetlerin gelişerek devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından otoparkın açılışı dualarla yapıldı, kurdele kesildi ve otopark ile düğün salonu gezildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER